2010. márc. 3.

Doktor Szöszi legelője

Még szerencse, hogy ellopták az akácfából álló erdőségem 8 tagját, így már csak a megmaradt két fácskát kell valakivel ellopatnom. (Óriáskígyó a parasztház őrzője c. bejegyzés.)
Mert el kell! Különben bünti lesz! Tudjátok ez úgy van, hogy van egy legelőm, 4 hektárnyi illatos fű, némi ördögszekér, 18 madárfészek és Józsibátyám a mentabokorban vodkában pácolódva. A legelő egy ún. Natura 2000-es gyepterület melyre támogatás jár. A támogatás folyósításának természetesen 1000+1 feltétele van, szerencsére vodkaszagú Józsibátyám még nem korlátozó tényező, annál inkább a mentabokor, ami kétszíkű. Mi, Farmergirl és az MVH (Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Hivatal) nem szeretjük az egyszíkű pázsitfüveink között a kétszíkűeket. Ez hivatalosan így hangzik : "Az inváziós és termőhely-idegen növényfajok megtelepedését és terjedését meg kell akadályozni a gazdálkodás során." Tehát Józsibátyám maradhat, a mentabokornak pusztulnia kell...és a maradék két akácfának is. A legnagyobb vétség, hogy erdő van a legelőn, főleg akác, amely igencsak inváziós és idegen. Kezd úfoisztikus lenni ez a történet.

Lécci, valaki, lopja már el a maradék két fámat! De ne a földtől 1 méterre vágja el mint a többit ha kérhetném. A lopásért akár fizetek is :-). Órabért!

Ya...időközben Rangernek visszaadtam az ellopott autóját és még ülésfűtést is szereltem bele. (Elloptam az autóját...c. bejegyzés) Örült Neki!

1 megjegyzés: