2010. márc. 11.

Nem tudtam megmenteni az életét

Nem értem, mi történik Velem, csak azt tudom, nagyon éhes vagyok. Illetve csak voltam, mert már nem érzem az éhséget. Talán két hét is eltelt azóta, hogy az utolsó egeret elkaptam egy elhagyatott gémeskút tövében.
Miért vagyok itt? Hogy kerültem ide? Emberek és autók, lakótelep és zaj. Az ellenségeim. Csak néznek és néznek. És miért hiszik, hogy sas vagyok? Egerészölyv vagyok, fiatal és nagyon gyenge, aki egy lakótelep közepén, a betonon, csendes közönnyel viseli közelgő halálát. Miért nem segít senki? Emberek! Nem találjátok furcsának, hogy egy ragadozó madár csücsül a betonon és elviseli a nekiütődő kavicsokat. Emberek! Segítsetek! Meg fogok halni!

Te, Szőke Lány azzal a törölközővel mit akarsz? Miért közelítesz hátulról? Mi ez a sötétség? Visznek! Hova visznek? Autózúgás, dobozszag. Lámpafény és tűszúrás." Gyorsan 5 ml infúzió...szonda...kalopet...szteroid...nagyon sovány szegény...hosszú tél...kevés egér. " - hallom a szavakat és érzem, hogy a Szőke Lány és egy másik Ember megpróbál belém életet csiszolni, kicsit fáj, de sokkal kevésbé mint ez a két hét szenvedés.
Ne haragudj Szőke Lány, nem bírom tovább. Kár, hogy nem találtál meg hamarabb, miattad éltem volna még. Köszönöm, hogy elhoztál a sivárságból, a paneldobozból. Én egy Egerészölyv vagyok, szabad, vad és erős. Annyira sajnálom, hogy így kellett látnod. De még egyszer minden erőmmel a szemedbe nézek és akarom, hogy érezd egy ilyen állat értelmét és háláját még akkor is ha csak egy madártestből jön. Most pedig megyek...nekem nem jött össze.

Elvittem a hortobágyi madárkórházba. Mindent megtettünk Érte! Nem sikerült! És utoljára még egyszer tényleg rám nézett, mélyen és erősen...

De Nekik, a kórháznak sokszor sikerül! Megmentett hollók, gólyák, ölyvek, varjak, baglyok a bizonyítékaik. Láttam őket! Köszönöm a Madárkórház segítségét! Jó, hogy vannak!

6 megjegyzés:

  1. :-(((( nagyon szomorú vagyok, amiért nem tudtad őt megmenteni.

    VálaszTörlés
  2. Én is szomorú vagyok Annamarie! Meg is sirattam...pedig már jópár állat halt meg a kezeim között.

    VálaszTörlés
  3. Hát ez nagyon szomorú. :-(( Ahogy leírtad, mintha Ő mondaná, azon pedig szétsírtam magam. Szegény madár, pedig olyan szép volt. Miért történt ez vele? Az éhség miatt halt meg szegény?

    VálaszTörlés
  4. Kedves Fahéjasalma! Tényleg hosszú volt ez a tél és nem maradt nekik elég táplálék. A kórházban is elmondták, hogy sok egerészölyvet vittek be hozzájuk mostanában nagyon legyengült állapotban. Elvileg 3 hétig is bírják, sajnos én az utolsó utáni pillanatban találtam meg.

    VálaszTörlés
  5. Kedves madárszerető emberek!
    Támogassátok a Madárkórházat!
    http://web.axelero.hu/pusztadr/madarakert.html

    VálaszTörlés