2010. jan. 29.

Görényeim...

Most nem az expasijaimról és férjeimről fogok írni :-)


A jelenlegi, Joci! Az albínó vadász! Az ivaros kan. Joci szelíd és a tanyán él. Régebben lakásban tartottam, de mostmár kinn él a tanyán, csináltattam neki egy tuti nagy ketrecet. Anyám minden télen paplanból varr neki búvóhelyet (a paplant hengerbe görgetjük és összevarrjuk) amit fölakasztunk a ketrecre így egy komplett kis függőágyat használhat a göri.

Az első görényem Yoghurt volt (lásd fotó), a vadas nőstény, sajnos egy rejtélyes betegség miatt elvesztettem Őt. Yogi csakis benn nevelkedett, szabadon a lakásban. Terrorizálta a macskáimat, néha szájzárat kapott a cicák farkán ami óriási üvöltésbe torkollott. Nevét onnan kapta, hogy imádta a joghurtot és rendszeresen beleszorult a feje a joghurtospoharakba. Érdekes volt látni, hogy nőnek lábai a műanyagdobozoknak és futkosnak ide-oda időnként nekirohanva a széklábaknak és a falnak.
Megszelídíteni egy görényt nagy meló, de lehetséges. Okos és rendkívül kíváncsi állatok. Hiszem, hogy a nevüket is megtanulják. Tervezek Jocinak tavaszra egy menyasszonyt, így készülök a mennyegzőre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése