2010. jan. 17.

Fél tonnányi exférjek...

Ma lehet, nem leszek túl vicces, inkább irónikus. Pedig hihetetlen sőt álomszerű dolgok is történtek velem, melyek lényegesen előremozdítják terveimet, de egy másik esemény gusztustalan, átláthatatlan hálót sző a hangulatomra.

Kezdem az elejéről....Bihartorda határában járunk, ahol még a madár sem jár vagyis az igen...nem is akármilyenek, kócsagok százai, vadlibák ezrei és "Snowboy" az elveszett hullámos papagájom, aki attól félek már csak hibernálva hirdeti a tanyavilág madárvilágának sokszínűségét.
Bihartorda határában van a tanyám, és Bihartorda "mégebb" határában van egy másik tanya, egy gyönyörű, új házzal, ólakkal, lucernafölddel, villanypásztoros kerítéssel. A tanya üres. Jártomban-keltemben sokszor megálltam megcsodálni e birtokot (lásd kép), 2 év alatt százszor és ezerszer küldtem el az univerzumba sóhajomat, "bárcsak enyém lehetne ez a hely". És csodák csodájára egyik nap fölhívott a tanya tulajdonosa, hogy beszélni szeretne velem. Egyszer már találkoztunk, így nem voltunk totál idegenek egymásnak.

Ajánlatot kaptam Tőle, miszerint elcserélné velem a tanyát a Pest melletti lakásomra, sőt még egy lovat is ad a fiamnak, aki 3.5 évesen úgy vágtat mint Gojko Mitic. Nem sokat gondolkodtam az ajánlaton...DE!
A "pestközeli" lakásomban albérlők vannak, akikről most kiderült, hogy nem igazán jóhiszeműek. Szemétdombot csináltak az udvaromból (3 lakásos sorház középső lakása), a szomszédok kiborultak, nekem nem fizetnek.

Albérlőimnél pici gyerek (is) van, jófej, türelmes és rendes voltam velük, pedig miattuk "nyögöm" a baromi magas törlesztőrészleteket. A közüzemi számláimra már nem is merek gondolni.

Mit csináljak?
Szedjem össze a volt férjeimet? Tömegük összesen kb. fél tonna...

6 megjegyzés:

  1. nem vagy könnyű helyzetben de lépned kell!ilyen ajánlat!kérj segítséget mindenképpen,és járj a dolgok végére!

    VálaszTörlés
  2. Vedd fel a harcos álarcodat, légy kemény, harcolj!

    VálaszTörlés
  3. Albérlőket kidobni, ha kell keményen! Zárcsere, ha szarakodnak!
    Ajánlatot elfogadni!
    Ismered a Titkot? :-)))

    Pusz:
    Kincses K.

    VálaszTörlés
  4. Az albérlőket ki kell tenni, a vágyott tanyától függetlenül is! Nem öröm saját számlát sem fizetni, de másét ..., na, az aztán végképp frusztráló! Kisgyerekük pedig nekik van, övék a felelősség, albérlet meg akad dögivel, van hová költözni.

    Nagyon drukkolok neked, hogy sikerüljenek a terveid!Mi csak Bp.-től 45 km-re tervezünk költözni, de szomszédunk segítségével már vannak tyúkjaink, nyulaink - mondjuk mi nagyon tovább nem is gondolkodunk. /Ha 20 évvel fiatalabb lennék!/ Úgyhogy várjuk a beszámolókat!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon kedvesek vagytok mind! Köszönöm a hozzászóláskat! Igen, ismerem a titkot :-), mindennap megtörténik Velem!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon drukkolok, hogy sikerüljön az álmod, és az áhított tanyára is ráférne, hogy ÉLET legyen benne! Remélem azóta sikerült! Még csak most került látószögembe ez a bejegyzés, de a szépen felújított tanyát nagyon jól ismerem. Szeretettel várlak a Könyvtárban! Margó

    VálaszTörlés