2009. dec. 31.

Újévi fogadalmak...

Itt az év utolsó napja, számomra a fogadalmak ideje. Én ezt nagyon komolyan veszem, sőt vérkomolyan. Már sok helyen olvastam és hallottam is, hogy azok az emberek akik papírra vetik fogadalmaikat, céljaikat, terveiket, vágyaikat sokkal, de sokkal nagyobb eséllyel valósítják meg azokat. Hülyeségnek tűnik, de bejön, már kipróbáltam és működik. De kemény meló ez!
Szóval a hátralévő pár órát ezzel fogom tölteni.
2010-ben az 1. és legnagyobb fogadalmam, hogy a tanyámat egy működőképes farmmá ill. vállalkozássá fejlesztem, erről szól ez a blog.
Úgyhogy nagy reményekkel pizsamabulizok bele a 2010-es évbe (pizsamabuli a 3 éves 7ördög fiammal, aki éjfélkor bőszen tunkolja majd a kölyökpezsgőt a macskáimba...lelkiszemeimmel látom).

Nektek pedig, akik véletlenül erre jártok, kívánok nagyon boldog és sikeres új évet. Kívánom mindazt amit Ti is kívánnátok Magatoknak. Csak kívánjatok (és írjátok le)...minél nagyobbat!!!

2009. dec. 29.

Merj nagyot álmodni!

Ideje megvalósítani az álmaimat. Ennek leszel Te a részese kedves Olvasóm, persze csak ha akarsz...Mert mindent lejegyzek! Bebizonyítom Neked, hogyan lehet szinte a semmiből egy sikeres mezőgazdasági vállalkozást létrehozni. Már rég álmodom erről, de csak immel-ámmal tettem a cél érdekében. Hiszem, hogy a 2010-es év az én évem lesz, hiszem, hogy búcsút mondhatok alkalmazotti státuszomnak.

Mi az ami adott: egy romos parasztház, némi föld és 4 ha legelő, egy FarmGirl (a tanya lánya), azaz én (állatorvos végzettséggel), az anyukám, egy INTÉZŐ (Sanyi bácsi), 2 kutya, 1 vadászgörény, változó számú macska, néhány tyúk és kacsa, pár darab ól, egy meglehetősen lepusztult kerítés (a falubeliek szerint "romantikás"), egy területalapú támogatás, melyet olykor megnyírbál az APEH és egy nem működő fúrott kút.

Nos, innen indulok...